Einschreibeoptionen

Inżynieria jakości produktów żywnościowych I

Wykład Towaroznawstwo żywności ma na celu przekazanie wiedzy ogólnej z obszaru towaroznawstwa żywności, zapoznanie z terminologią używaną w ramach towaroznawstwa żywności oraz podstawową wiedzą dotyczącą trendów rozwojowych tej dziedziny nauki i stosowanych w jej ramach metod badawczych. 

Przedstawię Państwu informacje na temat wybranych grup żywności pochodzenia roślinnego, m.in herbaty, kawy, kakao, zboża i przetworów zbożowych, wody, napojów, miodu, wyrobów cukierniczych. Zaprezentuję metody oceny i analizy jakości tych grup żywności, a także przedstawię innowacje i nowości, które pojawiają się na rynku w ramach analizowanych kategorii żywności.

Ważnym aspektem jest dla mnie możliwość pozyskania przez Was umiejętności formułowania wniosków oraz prezentacji własnych opinii na omawiane tematy.


Gäste können auf diesen Kurs nicht zugreifen. Melden Sie sich bitte an.